Olsen over talenten aanraden bij Ajax: "Organisatie en structuur"

Morten Olsen
Morten Olsen Foto: © Pro Shots

Morten Olsen, voormalige Ajax-coach, verschilt van mening met FC Kopenhagen-trainer Jacob Neestrup, die eerder stelde dat het voor Deense talenten beter is om in hun thuisland te blijven. Olsen blijft echter jonge talenten aanmoedigen om naar Ajax te gaan om hun ontwikkeling te stimuleren.

"Persoonlijk kan ik niet begrijpen dat jonge Deense talenten naar Amsterdam blijven gaan, omdat er niets is dat aantoont dat dat een stap vooruit is", vertelde Neestrup eerder. "Daar heeft hij waarschijnlijk wel gelijk in, maar aan de andere kant gaat het erom hoe groot de concurrentie is in de verschillende jaren. Is het bij FC Kopenhagen net zo groot als bij Ajax? De competitie maakt mensen en voetballers ook beter", zo stelt Olsen in gesprek met Tipsbladet.

Toch zal hij Ajax altijd aanraden bij jonge talenten. "Je hoeft niet te kijken hoe het bij het eerste elftal gaat. Dat is slechts een momentopname met de organisatie en structuur die de club heeft..."

Tot slot bespreekt Olsen de huidige situatie bij Ajax. Ondanks het teleurstellende seizoen blijft de voormalige coach van mening dat de Amsterdammers nog steeds een grote club zijn. "Alle clubs hebben om verschillende redenen een minder goede periode", vertelt Olsen. "Het is pas een paar jaar geleden dat ze een finale in Europa speelden en een uitstekend team hadden met een mix van ervaren spelers die terugkwamen bij de club en jong talent dat ze altijd willen ontwikkelen. Maar dat hebben ze op dit moment niet."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand