Olympique Marseille zet Ajax-fans weg als 'gewelddadige ultra's'

Een spandoek van de F-Side bij Ajax
Een spandoek van de F-Side bij Ajax Foto: © Orange Pictures

Ajax mist over anderhalve week de steun van de eigen supporters in de Europa League-wedstrijd tegen Olympique Marseille. Deze beslissing is niet uitsluitend gemaakt voor de veiligheid van haar eigen fans.

Volgens stadszender AT5 kiezen de Franse autoriteiten hiervoor vanwege de 'geweldadigheid' van fans van Ajax. "De meeste ultra's zijn gegroepeerd onder de naam F-side, een groep die in Nederland en Europa bekendstaat als een van de gewelddadigste van het land", schrijven de Fransen in een verklaring.

Daarbij worden de ongeregeldheden rond de wedstrijden met Brighton en de gestaakte Klassieker tegen Feyenoord als voorbeelden genoemd. Ajax communiceerde vorige week alleen het verhoogde terroristische dreigingsniveau en de beperkte politiecapaciteit als redenen voor het weren van uitsupporters.

De club wil niet specifiek ingaan op vragen van AT5, maar zegt: "Wij vinden het natuurlijk vervelend dat onze fans niet welkom zijn om de wedstrijd bij te wonen en dus onze ploeg niet kunnen steunen. we hebben begrip voor de situatie daar."

Lees meer:
0 reacties