"Om Sosa succesvol te maken moeten er 2 vraagtekens worden weggenomen"

Borna Sosa
Borna Sosa Foto: © Pro Shots

Met Borna Sosa versterkte Ajax zich vlak voor het sluiten van de transfermarkt nog op de linksbackpositie. Namens Voetbal International zocht Sam Planting uit waar de sterke en zwakke punten liggen van de back.

Sosa maakt al jaren indruk als aanvallende vleugelverdediger, maar is ook veelvuldig geblesseerd geweest, schrijft Planting. "Dat Borna Sosa met zijn geweldige trap en dito Bundesliga-data liefst vijf jaar bij Stuttgart is blijven spelen, en dit seizoen zelfs buiten het sterkste basiselftal van Hoeness lijkt te vallen, kan niet los gezien worden van zijn blessuregevoeligheid. In vijf jaar tijd miste hij door verscheidene blessures liefst 63 duels. Omgerekend ontbrak Sosa een derde van zijn periode in Stuttgart door kwetsuren."

Daarbij schrijft de journalist ook dat de verdediger verdedigend niet de allerbeste is. "Ook is de Kroaat gedurende zijn periode in Duitsland kwetsbaar gebleven bij het verdedigen van grote ruimtes in zijn rug. Sosa is niet supersnel of wendbaar voor een vleugelverdediger, en moet dus alle zeilen bijzetten wanneer een rechtsbuiten met een sprint de diepte zoekt."

Om Sosa te laten slagen in Amsterdam, moet er nog wel het een en ander gebeuren, condludeert Planting dan ook. "Om de komst van Borna Sosa bij Ajax een succes te maken, dienen er twee vraagtekens weggenomen. Eentje door hemzelf, en eentje door trainer Maurice Steijn. Sosa zelf moet in Amsterdam aantonen dat hij fit kan blijven - zijn blessuregeschiedenis is wat hem in Duitsland weerhield van een stap naar de top. En aan Steijn is het de taak om afspraken op de linkerflank erin te slijpen waardoor de defensieve kwetsbaarheden van Sosa zo min mogelijk kunnen worden uitgebuit door tegenstanders. Als aan beide voorwaarden wordt voldaan, heeft de Eredivisie er een bijzondere speler bij."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
3/03
Ajax
12:15
FC Utrecht
zo
10/03
Ajax
14:30
Fortuna Sittard
zo
17/03
Sparta Rotterdam
16:45
Ajax
zo
31/03
PEC Zwolle
12:15
Ajax
do
4/04
Ajax
21:00
Go Ahead Eagles
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 23 41 55
3 FC Twente 23 23 47
4 AZ 23 22 42
5 Ajax 23 8 36
6 Go Ahead Eagles 23 5 34
7 NEC 23 6 33
8 FC Utrecht 23 -1 32
Bekijk de hele stand