Onana maakt indruk in Champions League: "Bezielende prestatie"

Andre Onana voor Inter in de Champions League
Andre Onana voor Inter in de Champions League Foto: © Pro Shots

Andre Onana plaatste zich dinsdagavond met Inter voor de kwartfinale van de Champions League. In Portugal werd gelijkgespeeld tegen FC Porto (0-0), waardoor de oud-doelman van Ajax over twee wedstrijden aan het langste eind trok.

Het lukte Onana voor de vijfde keer dit seizoen om in de Champions League geen tegendoelpunt te incasseren. De Kameroener blonk uit met vijf reddingen en twaalf aangekomen lange ballen. Sofascore berekende dat Onana een verwacht tegendoelpuntenaantal van 2,55 had. Nog niet eerder dit Champions League-seizoen hield een keeper zijn doel schoon tegen zo'n hoog aantal verwachte doelpunten.

"We zijn blij dat we het gehaald hebben", vertelde Onana na afloop aan InterTV. "Het was niet makkelijk, we wisten dat het moeilijk zou worden. We hebben karakter getoond en laten zien dat we een geweldig team zijn tegen een geweldige tegenstander. We moeten credits geven aan onze verdediging."

Ook de media waren enthousiast over het optreden van Onana. De Italiaanse kranten beoordeelde het optreden bijna allemaal met een 8. Oud-voetballer Peter Crouch sprak bij BT Sport van een 'bezielende prestatie'.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand