Onrust op bank Ajax: "Ontevredenheid bij nieuwkomers neemt toe"

Carlos Forbs
Carlos Forbs Foto: © Pro Shots

De onvrede op de bank neemt toe bij Ajax. Tegen RKC Waalwijk zaten zaterdagavond maar liefst acht aankopen op de bank. Het zorgt voor een gespannen sfeer binnen de selectie van Ajax, schrijft Johan Inan namens het Algemeen Dagblad.

Carlos Forbs was een van de aanwinsten die wél aan de aftrap verscheen. En zoals wel vaker de afgelopen weken liet hij zich positief zien, met een assist op Brian Brobbey. Van Josip Sutalo kan dat echter niet gezegd worden.

Wat ook niet meewerkt, is dat doelman Jay Gorter in de fout ging. Volgens Iman kijken de andere keepers bij Ajax met een schuin oog naar diens prestaties. "Keepers Remko Pasveer en Diant Ramaj (vorige week nog sterk keepend voor Jong Ajax) hebben meer recht van spreken nu Jay Gorter weer niet vrijuit ging bij een tegengoal."

De positie van de doelman is alleen niet de enige waarover onvrede zou bestaan binnen de selectie, schrijft Inan. Silvano Vos pakt bijvoorbeeld zijn kans momenteel, maar dat gaat ten koste van Benjamin Tahirovic. En die is daar niet content mee, net zoals een aantal andere aankopen. "Tahirovic nam opnieuw plaats op de bank. Net als zeven andere aankopen. De onvrede sijpelt daar inmiddels door. Nog niet zozeer bij de als reserves gehaalde Anton Gaaei en Jakov Medic, maar wel bij spelers als Chuba Akpom en Georges Mikautadze, die na hun transfer meer speeltijd verwachtten."

Lees meer:
0 reacties