Oosting baalt van verlies bij Ajax: "Was niet zoveel aan de hand"

FC Twente kan terugkijken op een prachtig seizoen. Joseph Oosting haalde direct de derde plaats, iets wat maar weinigen aldaar vooraf hadden durven dromen. Bij Ajax uit werd echter verloren en daar balen ze nog van in Enschede.

In gesprek met FC Twente TV wordt de hoofdtrainer van FC Twente gevraagd naar het duel tegen Ajax uit, dat verloren werd door Oosting en zijn mannen. "Mij zit iedere verliespartij dwars. Dan ga je kijken hoe het kan. Goed begonnen, 1-0 voorsprong. Uiteindelijk zie je dat je in bepaalde fases in wedstrijden... Soms zijn het persoonlijke fouten, maar uiteindelijk doe je het allemaal met elkaar. Dat gebeurt nu."

Hij gaat nog even door over het duel in Amsterdam. "Ajax was nog heel onverwachts, er was niet zo heel veel aan de hand en we kregen een penalty tegen. Na de 2-1 gingen we voetballen en creëerden we kansen. Dan moet je soms ook een beetje geluk hebben dat die kans erin gaat. We hebben aan het begin van het jaar gezegd dat we in topwedstrijden ons kunnen meten. Als je de resultaten ziet niet, maar de manier van voetballen wel. We hebben van elk topduel een wedstrijd kunnen maken. Of het nu PSV uit is, Ajax uit en ook AZ."

Over AZ, waar ook verloren werd zegt Oosting: "Die eerste goal tegen AZ glijdt Bazoer uit, daar hoor je niemand over. Maar we kwamen wel 1-0 voor." Na 66 minuten spelen gleed Van Hoorenbeeck uit, hetgeen de 2-1 voor AZ inleidde. "Hij weet als geen ander dat hij spanning op zijn voeten moet hebben om niet uit te glijden en hij doet het wel. We komen 2-1 achter en verliezen hem. Zo'n jongen heet ook gevoel. Natuurlijk baal je enorm, hij ook. Ze vangen hem wel op. Ik laat dat vaak een dag rusten en dinsdag heb ik met hem gezeten."

Lees meer:
0 reacties