Oosting een optie voor Ajax? "Hij zit heerlijk bij FC Twente"

Joseph Oosting voor het duel tegen Fortuna Sittard
Joseph Oosting voor het duel tegen Fortuna Sittard Foto: © BSR Agency

Joseph Oosting beleeft een geweldig debuutseizoen als trainer van FC Twente. De oefenmeester zal daarom ongetwijfeld genoemd worden bij andere clubs.

Kenneth Perez zag dat Oosting dit weekend uitstekend ingreep toen tegenstander Fortuna Sittard met tien man kwam te staan. "In de rust hebben ze Ünüvar stijf aan de linkerkant neergezet en Rots stijf aan de rechterkant. Hierdoor werd het speelveld veel breder gemaakt en moest Fortuna breder gaan verdedigen", legt de analist uit bij ESPN. "Dat vond ik een hele goede omzetting van Oosting."

Marciano Vink is het eens met zijn collega. "Ik vind het heel knap van Oosting, want het is niet de eerste keer dat hij een omzetting moet doen tegen tien man. Dat gebeurde ook tegen Excelsior, toen stonden ze met 0-2 achter", herinnert hij. "Hij bracht toen alleen maar aanvallers, maar wel met veel structuur. Dat doet hij heel knap."

Vink wordt gevraagd of Oosting een optie voor Ajax zou kunnen zijn. "Volgens mij zit hij heerlijk bij FC Twente", reageert de voormalig profvoetballer. "Die gaan straks misschien de Champions League in en de Europa League is al zeker. Dat is fantastisch voor Arnold (Bruggink, technisch directeur red.) en heel Enschede."

Lees meer:
0 reacties