"Op bestuurlijk niveau zijn er grote twijfels over Van der Sar"

Edwin van der Sar bij de NOS
Edwin van der Sar bij de NOS Foto: © Pro Shots

Edwin van der Sar wankelt als directeur van Ajax. Intern zijn er grote twijfels over het functioneren van de oud-keeper, schrijft Ajax-watcher Johan Inan in het Algemeen Dagblad.

“De oud-keeper geniet op de dagelijkse werkvloer nog best wat steun, maar op bestuurlijk niveau zijn er al veel langer grote twijfels over de capaciteiten van Van der Sar. Op tal van dossiers wordt de directeur een gebrek aan visie, communicatie en daadkracht verweten”, schrijft Inan in het Algemeen Dagblad.

“Maar de realiteit is ook dat nu niemand binnen Ajax de macht en het aanzien heeft om Van der Sar daadwerkelijk de deur te wijzen. Lange tijd was de RvC niet eens compleet”, vervolgt hij. “Nu het bestuursorgaan dat straks eindelijk wél is, zodra ook Van Halst vrijdag formeel benoemd is, moet het direct opereren in een sfeer van wantrouwen en voorlopig dus zonder de dekking van een bestuursraad.”

Van der Sar is dus in afwachting. “En dus verkeert Ajax niet alleen in crisis, maar ook in een impasse: haast niemand is zijn eigen positie zeker, laat staan dat men stevig en autonoom kan beslissen over de positie van een ander.”

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand