"Op laatste moment werden Geelen en Lenderink op hoogte gebracht"

Menno Geelen
Menno Geelen Foto: © Pro Shots

Freek Jansen van Voetbal International vraagt zich af hoe de situatie omtrent Edwin van der Sar eruit gaat zien. De afgelopen weken kreeg de beleidsbepaler bijzonder veel voor zijn kiezen en de storm is nog niet gaan liggen. Opstappen lijkt een optie.

"Zo gek is dat niet. In de afgelopen jaren stapelden de probleemdossiers zich op. Hoezeer Ajax binnen de lijnen op financieel en commercieel vlak ook succes heeft, op het bordje van de algemeen directeur komen alle misstanden terecht. Bij alles wat misgaat, groot of klein, wordt er naar Van der Sar gekeken", stelt Jansen bij Voetbal International.

"En dan krijgt hij nu het Overmars-schandaal voor zijn kiezen. Uitgerekend zijn voormalige ploeggenoot, collega en vriend. Van der Sar noemde de gebeurtenissen van afgelopen week een rollercoaster en daarbij zal het waarschijnlijk niet blijven", weet Jansen.

Ook andere beleidsbepalers valt dit amper aan te rekenen, omdat zij pas later met het nieuws geconfronteerd werden. "Pas op het allerlaatste moment – vlak voor het persbericht over het vertrek van Overmars de deur uit zou gaan – werden Menno Geelen en Susan Lenderink, commercieel en financieel directeur, op de hoogte gebracht. Ajax is weer eens in een diepe crisis beland en alle ogen zijn op Van der Sar gericht."

"Als algemeen directeur wordt hij als het bestuurlijke boegbeeld beschouwd, hij moet het nu oplossen. Als zijn weinig overtuigende handelwijze van afgelopen week een vingerwijzing is voor de richting die Van der Sar daarbij gekozen heeft, gaat hij een zware tijd tegemoet", besluit hij.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
do
2/11
Ajax
20:00
FC Volendam
zo
5/11
Ajax
16:45
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 Vitesse 7 -6 6
13 SC Heerenveen 7 -8 6
14 RKC Waalwijk 6 -8 6
15 Ajax 5 -3 5
16 Almere City 7 -12 4
17 FC Utrecht 7 -12 3
18 FC Volendam 6 -10 1
Bekijk de hele stand