Open sollicitatie NEC-uitblinker: "Op termijn is dat realistisch"

NEC Nijmegen viert doelpunt in de Kuip
NEC Nijmegen viert doelpunt in de Kuip Foto: © Pro Shots

Dirk Proper wil op termijn een overstap gaan maken naar een club in de Nederlandse top, zo meldt hij in een interview met ESPN. Proper werd al eens eerder benaderd door Ajax, PSV en Feyenoord, maar besloot toen om bij NEC te blijven.

“Bij NEC ben ik op jonge leeftijd al in het eerste elftal gekomen, daardoor heb ik fysiek veel stappen gemaakt. Misschien had ik op mijn zeventiende wel in Jong Ajax gespeeld, het is lastig te zeggen. Ik heb geen spijt van mijn keuze bij NEC te blijven", vertelt hij.

“Ik heb mijn contract verlengd met als doel alles te spelen dit seizoen en daarna te kijken waar ik zou staan", gaat hij verder. "Als ik voel dat ik er klaar voor ben, maak ik die stap. Maar het ook zijn dat ik nog een jaar bij NEC blijf." Daarna wil Proper dus actief worden bij een club in de Nederlandse top. Op termijn is die stap realistisch. Ik geef de voorkeur aan Nederland en het liefste eindig ik mijn loopbaan in Spanje."

“Ik kijk naar Orkun Kökçü, Ramiz Zerrouki en Mats Wieffer", onthult hij de spelers naar wie hij graag kijkt. "Er is verschil tussen hen en mij, maar zij spelen bij een topclub en dan ben je meer aan de bal. Ook zit het hem deels wel in kwaliteit. “

Lees meer:
0 reacties