VIDEO | Samenvatting: Oranje verliest in Parijs, Taylor schuttert

Het Nederlands elftal is de EK-kwalificatie begonnen met een keiharde nederlaag tegen Frankrijk. Op bezoek in Parijs werd het uiteindelijk 4-0.

Al na twee minuten was het raak voor de Fransen. Kenneth Taylor, die in de basis begon als vervanger van Frenkie de Jong, verloor knullig de bal en zag vervolgens hoe Antoine Griezmann raak schoot. Niet veel later viel de 2-0. Ditmaal ging Jasper Cillessen de fout in bij een vrije trap. Doordat de doelman de bal tegen zijn lichaam liet stuiteren, viel de bal voor de voeten van Dayot Upamecano, die zo binnen kon lopen.

De ploeg van bondscoach Ronald Koeman probeerde zich terug in de wedstrijd te knokken, maar wist de kansen niet af te ronden. In de 21e minuut maakte Kylian Mbappé de 3-0. De Franse sterspeler liep weg uit de rug van Lutsharel Geertruida en één-op-één met Cillessen maakte Mbappé geen fout. Koeman greep daarna in: Taylor werd gewisseld voor Wout Weghorst.

Ook met Weghorst in de ploeg werd het verschil niet gemaakt. In de tweede helft speelde Frankrijk in een wat lager tempo, maar zodra de ploeg aanzette, was Oranje niet bij machte om daar tegenop te treden. In de laatste minuten leek Moussa Diaby de 4-0 te maken, maar die goal werd afgekeurd. Uiteindelijk viel de vierde Franse goal alsnog.

Mbappé schoot fraai raak. Oranje kreeg in de blessuretijd nog een kans op wat eerherstel, nadat de bal op de stip ging na een handsbal. Memphis Depay stuitte vanaf elf meter op doelman Mike Maignan, waardoor het eerste EK-kwalificatieduel er een is om snel te vergeten.

Opstelling Nederland: Cillessen; Geertruida (87. Malacia), Timber Van Dijk, Aké; De Roon (67. Blind), Wijnaldum, Taylor (34. Weghorst); Berghuis (68. Malen), Memphis, Simons (68. Klaassen).