Oranje voegt zich bij laatste zestien na overwinning op Qatar

Steven Berghuis
Steven Berghuis Foto: © Pro Shots

Het Nederlands elftal heeft zich, na een 2-0 overwinning op Qatar, geplaatst voor de volgende ronde op het WK. Cody Gakpo en Frenkie de Jong scoorden voor Oranje tegen het gastland. Kenneth Taylor maakte zijn WK-debuur.

Bondscoach Louis van Gaal wijzigde ook tegen het gastland zijn opstelling. Memphis Depay begon vanaf de aftrap, terwijl Cody Gakpo een linie naar voren schoof. Daardoor waren er basisplaatsen voor Davy Klaassen en Marten de Roon. In Qatar begon Oranje sterk, maar duurde het tot de 26e minuut tot de ban werd gebroken.

Dat deed wederom Gakpo, die zo voor de derde keer op dit WK scoorde. Het Nederlands elftal wist verder niet echt te imponeren tegen het zwakke Qatar. Het tempo lag laag, maar Oranje kwam verder niet in de problemen tegen Qatar. In de tweede helft werd het 2-0.

Frenkie de Jong tikte binnen uit de rebound na een poging van Depay. Met nog zo'n twintig minuten te gaan leek ook de derde Nederlandse goal te vallen, maar de treffer van Steven Berghuis werd afgekeurd. Daardoor bleef het uiteindelijk bij 2-0.