Oranjevrouwen winnen met Ajax Vrouwen-inbreng van Zuid-Afrika

Victoria Pelova in het duel met Zuid-Afrika
Victoria Pelova in het duel met Zuid-Afrika Foto: © Orange Pictures

Sherida Spitse, Victoria Pelova, Romée Leuchter en Stefanie van der Gragt zullen met een goed gevoel terugkeren bij Ajax Vrouwen. De vier speelsters wonnen dinsdagavond met de OranjeLeeuwinnen van Zuid-Afrika: 5-1.

Spitse en Pelova begonnen in de basis en zagen hoe Jackie Groenen in de twaalfde minuut de 1-0 binnen knalde. Thembi Kgatlana maakte zo'n tien minuten later de gelijkmaker.

Nog voor rust stelden de Leeuwinnen echter orde op zaken. Lineth Beerensteyn werkte knap binnen uit een voorzet van Marisa Olislagers. Zo’n vijf minuten voor de pauze maakte Vivianne Miedema de derde Nederlandse goal na een lekkere pass van Pelova.

Na de pauze leek Zuid-Afrika weer in de buurt te komen, nadat de bal op de stip ging na een makkelijk gegeven penalty. Noko Matlou maakte het Sari van Veenendaal echter makkelijk. De penalty werd slap ingeschoten en dus werd de bal een prooi voor Van Veenendaal.

Uiteindelijk eindigde het duel in 5-1 door twee treffers van de ingevallen Damaris Egurrola. Zij tekende daarmee voor haar eerste doelpunten voor de Oranjevrouwen.

Spitse en Pelova speelden de gehele wedstrijd mee. Leuchter viel in de rust in, terwijl Van der Gragt zo'n 25 minuten mee mocht spelen.

Scoreverloop:
12' 1-0
Jackie Groenen
25' 1-1 Thembi Kgatlana
30' 2-1 Lineth Beerensteyn
39' 3-1 Vivianne Miedema
76' 4-1 Damaris Egurrola
90+' 5-1 Damaris Egurrola

Opstelling OranjeLeeuwinnen: Van Veenendaal, Olislagers (64' Van der Gragt), Janssen, Nouwen, Wilms (80' Casparij), Van Dooren (46' Brugts), Spitse, Groenen (64' Egurrola), Pelova, Miedema, Beerensteyn (46' Leuchter)