Oud-Ajacied Babangida verliest 1-jarig zoontje bij auto-ongeluk

Louis van Gaal en Tijani Babangida
Louis van Gaal en Tijani Babangida Foto: © Pro Shots

Voormalig Ajax-speler Tijani Babangida liep afgelopen donderdag een heftig auto ongeluk op. Dit ongeluk heeft hem ook zijn zoontje van pas 1 jaar oud gekost, zo meldt het Nigeriaanse medium Timeline

De broer van Babangida overleed ter plaatse en zijn zoontje overleed de dag na het ongeluk aan zijn verwondingen in de Nigeriaanse stad Kaduna. Babangida zelf reageerde: "Vanwege mijn geloof is het niet gepast om God te vragen waarom dit is gebeurd, ongeacht de pijn", zegt Babangida in een reactie. "Hij geeft en neemt. Ik geloof dat hij me na een tijdje de kracht geeft om dit te vergeten."

Babangida is er zelf beter aan toe. De aard van zijn verwondingen is onbekend, maar op foto's is te zien hoe hij met behulp van een looprek door de gangen van het ziekenhuis in Abuja loopt. Zijn vrouw overleefde de crash ook, maar verloor wel een oog.

De vijftigjarige Babangida, die in Nederland speelde voor Roda JC, VVV-Venlo, Ajax en Vitesse, werd in 1998 landskampioen met Ajax en won in 1996 olympisch goud met Nigeria. Hij speelde 36 interlands voor zijn vaderland. Zijn overleden broertje, Ibrahim, speelde van 1997 tot 2002 voor FC Volendam en was jeugdinternational voor Nigeria. Hij is 47 jaar oud geworden.

Lees meer:
0 reacties