Oud-Ajacied blikt terug: "Denk dat ik meer verdiende dan ik kreeg"

Eskild Dall in actie voor Ajax O18
Eskild Dall in actie voor Ajax O18 Foto: © BSR Agency

Eskild Dall vindt het jammer dat hij maar weinig kansen heeft gehad bij Ajax. De Deen speelde twee jaar in de jeugd van Ajax en keerde in 2022 terug naar Denemarken.

FC Kopenhagen-trainer Jacob Neestrup stelde onlangs dat Deense talenten beter niet naar Ajax kunnen gaan en er in Denemarken meer kans is om door te breken. "Misschien heeft hij er wel gelijk in. Ik heb ook gezien dat Deense clubs de jonge spelers meer inzetten", reageert Dall in Tipsbladet. "Zelfs meer dan voorheen, dus dat is positief."

Zelf heeft Dall geen spijt van zijn transfer naar Ajax in 2020, ondanks dat de inmiddels 21-jarige spits nooit doorbrak in Amsterdam. "Natuurlijk kreeg ik mijn kansen, maar ik denk dat ik meer verdiende dan wat ik kreeg", aldus de aanvaller van FC Fredericia. "Er kwam misschien een beetje politiek bij kijken en ze hadden waarschijnlijk een aantal keuzes gemaakt die mij niet goed uitkwamen."

Wel is Dall ook zelfkritisch. "Tegelijkertijd moet ik ook naar mezelf kijken en zeggen dat het gewoon niet genoeg was", geeft hij eerlijk toe. "Als ik echt uitmuntend had gepresteerd, zou het vanzelf zijn gekomen. Dat heb ik echter niet gedaan."

Lees meer:
0 reacties