Oud-Ajacied getipt voor Oranje: "Hij heeft zo veel dreiging"

Donny van de Beek en Justin Kluivert
Donny van de Beek en Justin Kluivert Foto: © Pro Shots

Justin Kluivert was zondag tegen Brighton & Hove Albion goed voor zijn zevende competitiegoal van het seizoen. Analist Cedric van der Gun tipt Kluivert dan ook voor Oranje.

In de studio van Viaplay brengt Simon Cziommer de discussie over Kluivert op gang. "Blessure Memphis, Bergwijn niet echt in goede doen: is Kluivert een optie voor het Nederlands elftal?", vraagt de analist zichzelf hardop af. Van der Gun haakt in. "Als hij nu ook nog doelpunten gaat maken... Hij is een speler die sowieso zijn doelpunten meepakt."

"Er wordt ook wel eens gesproken over dat Bournemouth geen heel bekende club is in Engeland. Maar daar spelen echt een paar hele goede voetballers. Ze hebben het echt goed voor elkaar. Dat wordt misschien wel onderschat."

Van der Gun zou een oproep voor Oranje dan ook niet vreemd vinden. "Als je het wekelijks laat zien, en hij maakt nu echt het verschil in wedstrijden... Hij heeft zo veel dreiging, is snel en heeft een goed gevoel voor diepgang. Ik vind dus zeker dat hij laat zien dat hij op dat niveau meekan. Ik kan me zelfs voorstellen dat er echt teams zijn die hem in de gaten houden."

Lees meer:
0 reacties