Oud-Ajacied is eerlijk: "Het werd giftig tussen Koeman en mij"

Mido kwam begin deze eeuw naar Ajax en liet in anderhalf seizoen een verpletterende indruk achter. Zowel op als buiten het veld. De Egyptenaar kijkt met een goed gevoel terug op zijn tijd in Amsterdam, zo vertelt hij bij Ajax TV.

"Ik heb voor Ajax, Olympique Marseille, AS Roma en Tottenham Hotspur gespeeld. Het zijn allemaal grote clubs, maar Ajax is anders", zegt Achmed Hossam, ofwel Mido. "Ajax draait echt om voetbal, om het creëren van spelers. De club turnt talenten om tot professionals."

De oud-aanvaller was destijds graag volwassener geweest, zo is hij eerlijk. "Ik was niet zo goed opgeleid als de Nederlandse jongens, bijvoorbeeld. Ik was altijd het belangrijkste deel van het spel. Als ik soms niet speelde, verloor het team. Ik wist dus dat ik onmisbaar was. Het draaide allemaal om mij."

Hij gaat verder: "Toen ik bij Ajax kwam, vond ik mezelf belangrijk. Ik was populair in mijn land, maar in het Europese voetbal nog niet zo. Ik dacht: deze mensen moeten mij anders behandelen. Ik ben Mido. Maar dat bleek de verkeerde gedachte."

Mido erkent dat hij wellicht meer uit zijn eerste periode bij Ajax had moeten halen. "Het werd giftig tussen Koeman en mij. We moesten een oplossing vinden. Het was een goed idee om verhuurd te worden aan Celta de Vigo, daar deed ik het goed. Maar de juiste beslissing zou zijn geweest om daarna bij Ajax te blijven. Groeien bij Ajax. Ik had nog één of twee seizoenen bij Ajax moeten blijven."

Lees meer:
0 reacties