Oud-Ajacied Lerin Duarte baalde van Ajax: "Dat dacht ik dan..."

Lerin Duarte
Lerin Duarte Foto: © Pro Shots

Lerin Duarte heeft in een gesprek met Voetbal International teruggeblikt op zijn carrière. Zo spreekt hij zich onder meer uit over zijn tijd bij Ajax.

Duarte brak door bij Heracles, wat hem in 2013 zijn droomtransfer naar Ajax opleverde. "Ik stond in de basis in de Champions League tegen Barcelona (4-0 verlies, red.). Het ging wel lekker dus. Tot die wedstrijd thuis tegen AC Milan (1-1, red.)." Duarte speelde een prima wedstrijd, maar moest vanwege enkelklachten gewisseld worden. "En toen ik weer fit was, raakte ik opnieuw geblesseerd. Dan weet je bij Ajax: Er staan drie anderen klaar om mijn plek over te nemen."

Daarna was het eigenlijk einde verhaal voor Duarte bij Ajax. De linkspoot moest zijn minuten maken bij Jong en medewerkers op de club keken vaak niet eens naar hem om, zo vertelt hij. "Ik reed van Rotterdam naar Amsterdam, kwam op de club en ging de gym in. Er was niemand die naar mij omkeek. Op een gegeven moment dacht ik dan: Ik ga maar weer naar huis, ik ben geweest." Hij werd verhuurd aan onder andere SC Heerenveen, maar uiteindelijke eindigde het huwelijk met contractontbinding.

Lees meer:
0 reacties