Oud-Ajacied lovend over Erik ten Hag: "Dat ga je echt waarderen"

Davy Klaassen, Erik ten Hag, Dusan Tadic en Maarten Stekelenburg
Davy Klaassen, Erik ten Hag, Dusan Tadic en Maarten Stekelenburg Foto: © Pro Shots

Maarten Stekelenburg is vol lof over Erik ten Hag. De trainer maakte veel indruk op de oud-doelman met zijn werkwijze. Ten Hag bereidde zich tot in de puntjes voor.

"Ik heb heel prettig met hem samengewerkt", vertelt Stekelenburg in het Ziggo Sport-programma Tussen de Palen. In het begin had de ex-keeper moeite met de lange en zeer gedetailleerde besprekingen van Ten Hag. "Voor iedere wedstrijd, en het was eigenlijk elke keer een herhaling. Iedere wedstrijd was hetzelfde. Het leek wel elke keer alsof we tegen Real Madrid moesten voetballen."

"En of dat, met alle respect, tegen Heracles of Excelsior was of later in de Champions League tegen Chelsea was. Het was iedere keer hetzelfde, maakte niet uit tegen wie je speelde. Dat ga je op gegeven moment echt waarderen", zegt Stekelenburg. Hij kan zich niet vinden in de kritiek op de interviews van Ten Hag. "Dat herken je totaal niet op het moment dat je dagelijks met hem werkt."

"Hij weet als geen ander dat je als trainer het uithangbord bent van een club. Je moet antwoord geven op de vragen die je krijgt. We weten dat de media een beetje kan gaan zoeken. Hij zal te allen tijde zijn spelers verdedigen. Dat komt dan misschien vervelend over voor de mensen die ernaar kijken, maar ik kan niks anders dan respect geven aan deze man", aldus de oud-Ajacied.

Lees meer:
0 reacties