Oud-Ajacieden plaatsen zich met Antwerp voor Belgische bekerfinale

Royal Antwerp viert de 1-0
Royal Antwerp viert de 1-0 Foto: © Pro Shots

Royal Antwerp heeft zich donderdagavond geplaatst voor de finale van de beker van België. Ook speelden er verschillende Ajacieden mee bij de club uit Antwerpen. BIj onze zuiderburen worden de halve finales over twee wedstrijden gespeeld.

Royal Antwerp speelde donderdagavond thuis de halve finale tegen KV Oostende. De eerste wedstrijd werd 1-1, maar dit zou een glansrijke overwinning worden. Via goals van George Ilenikhena en Zeno Van Den Bosch stond het na 26 minuten al 2-0. Deze stand zou ook tot het einde van de wedstrijd blijven staan. In de 88e minuut werd het dan toch 3-0 door een goal van George Ilenikhena.

Bij de thuisploeg speelden diverse oude bekenden van Ajax mee. Zo speelde Toby Alderweireld en Owen Wijndal de gehele wedstrijd. In de 70e minuut mocht ook Jurgen Ekkelenkamp invallen. Daarnaast deed oud Eredivisie-speler Vincent Janssen mee tot de 76e minuut.

Royal Antwerp treft in de finale Royale Union SG dat over twee wedstrijden te sterk was voor Club Brugge. De bekerfinale wordt op 9 mei gespeeld.

Lees meer:
0 reacties