Oud-Ajacieden Van Basten en Cruijff in top-3 van bijzondere ranglijst

Robin van Persie is verreweg de meest populaire Nederlandse voetballer in de muziek geschiedenis. De naam van de oud-Feyenoorder wordt het meest genoemd in lyrics. Voormalig Ajax-aanvaller en trainer Marco van Basten staat tweede in de lijst.

Marco van Basten volgt de voormalig Feyenoorder op gepaste afstand met 101 benoemingen. Johan Cruijff maakt de top-3 compleet. De naam van de Nederlands Voetbal-legende komt 85 keer voorbij. Oud-Ajacieden Clarence Seedorf, Wesley Sneijder, Patrick Kluivert en Dennis Bergkamp staan ook in de top-10. Zij worden 81, 60, 52 en 50 keer benoemd. Een heel eind achter koploper Robin van Persie. Van Persie komt namelijk 117 keer voorbij in de songteksten van meerdere nummers, meldt Online Casino Ground . Zo zijn er ook nummers uitgebracht met de titel 'Robin van Persie' of 'Van Persie'. Hier gaat het om Nederlandstalige muziek van Meindert Talma, maar ook veel buitenlandse nummers laten de naam van Van Persie graag terugkomen.Zo hebben de Italiaan Marzano en de Griekse rappers Light, Fly Lo en SRNO Van Persie benoemd. Daarnaast hebben de Vliegende panters een sketch genaamd 'Aanvallen', waarin het drieral cabaretiers spreekkoren op een ludieke manier laten klinken. Naast Van Persie komt, bijvoorbeeld, ook Marco van Basten voorbij in het liedje.

Top 10 meest genoemde Nederlandse voetballers in de muziekgeschiedenis

1. Robin van Persie 2. Marco van Basten 3. Johan Cruijff 4. Clarence Seedorf 5. Ruud Gullit 6. Wesley Sneijder & Ruud van Nistelrooij 7. Patrick Kluivert 8. Dennis Bergkamp 9. Memphis Depay 10. Arjen Robben.

Lees meer: