Oud-Ajax-speler zeer open: "Er was geen perspectief voor mij"

Ramiz Zerrouki is nog maar 25 jaar oud, maar heeft nu al bij drie grote clubs in de Eredivisie gespeeld. Sinds deze zomer is hij te zien bij Feyenoord, maar de weg daar naartoe was zeker niet gemakkelijk.

Zerrouki speelde eerst bij Ajax, maar was daar niet gelukkig. Toen kreeg hij plots een leuk belletje uit Enschede. In een aflevering van Kick 't Met geeft hij aan: "Bij Ajax was geen perspectief voor mij. Bij FC Twente kon ik gewoon wekelijks spelen met leeftijdsgenoten. Dat was het belangrijkste."

Bij FC Twente kwam hij terecht in een gastgezin. "Dat was spannend aan het begin. Ik kende ze niet. Ik wist niet wat ik moest verwachten. Ze wilden niet dat mijn teamgenoten en ik op zichzelf gingen wonen. Daar hadden ze niet de beste ervaringen mee. Ik had geluk want een vriend van mij speelde bij FC Twente. Ik ging ernaar toe, maar hij moest toen juist vertrekken. Hij woonde bij die mensen en zei dat ze dan mij moesten nemen. Zo gezegd zo gedaan."

Het duurde niet lang voordat Zerrouki zich had aangepast aan zijn nieuwe omgeving. "Toen heb ik met ze kennisgemaakt en dat verliep gewoon prima. Het beviel meteen goed. Ik had een band met die mensen en het was niet ongemakkelijk aan tafel. Zo ga je je best wel snel thuis voelen."

Lees meer:
0 reacties