Oud-ploeggenoot verbaast Ronald de Boer: "Heeft hij moeite mee"

Ronald de Boer
Ronald de Boer Foto: © Pro Shots

Ronald de Boer heeft zich verbaasd over het gedrag van zijn oud-ploeggenoot Xavier Hernández. Dat vertelde hij bij Ziggo Sport.

In het Champions League-duel tussen Barcelona en PSG ging de coach volledig over de rooie toen Frenkie de Jong naar zijn inziens onterecht werd teruggefloten. “Hij heeft gelijk dat het geen overtreding is die Frenkie maakt. Maar dan moet je als trainer nog niet zó reageren”, laat De Boer weten.

In de studio geeft presentator Bas van Veenendaal aan dat Xavi in zijn trainersloopbaan al meer rode kaarten heeft gepakt dan in zijn carrière als speler. “A, als speler kan ik me niet eens herinneren dat hij ooit een rode kaart heeft gehad. Toen was hij de gentleman himself”, laat De Boer weten. Toch heeft hij als speler weleens een rode prent gekregen.

Wel denkt de analist de verandering in het karakter van zijn oud-ploeggenoot te kunnen verklaren. “Omdat je het natuurlijk zelf niet helemaal in de hand hebt. En ook nog eens, als je trainer bent van een topclub als Barcelona, dan is de druk heel hoog. Daar heeft hij toch af en toe moeite mee, denk ik. Hij doet gekke dingen.”

Het verbaast De Boer dan ook dat Xavi zijn oud-ploeggenoot niet luchtiger kan benaderen. “Je zou denken dat hij het kan relativeren, van: 'Dat soort dingen horen erbij, een scheidsrechter maakt weleens een verkeerde beslissing', dat heb je al honderd keer meegemaakt. Als trainer zijn dit cruciale momenten, in zijn ogen, en dan gaat hij door het lint. Toch apart, van een man die als speler een en al techniek was en nooit frustratie toonde, eigenlijk”, besluit de analist.

Lees meer:
0 reacties