Oud-PSV'er onder indruk van Ajacied: "Is niet veel spitsen gegeven"

Brian Brobbey
Brian Brobbey Foto: © Pro Shots

Iedere week laat een oud-international in De Telegraaf zijn licht schijnen op de wedstrijden van de afgelopen speelronde en stelt deze persoon zijn elftal van de week samen. Deze week was het aan oud-PSV'er Harry Lubse, die onder de indruk was van een aantal Ajacieden.

"Centraal achterin kies ik voor het Ajax-duo Jurriën Timber en Lisandro Martinez", zegt Lubse in De Telegraaf. "Hoe zij het daar achterin steeds uitspelen en zich aanvallend ook inschakelen, dat is echt een lust voor het oog. Dat geldt zeker voor Timber, wanneer hij inschuift. Ze spelen ook altijd iemand in de diepte aan. Zij waren het geweldige van Ajax, waarvan het genieten was in de eerste helft tegen FC Utrecht."

Ook Ryan Gravenberch kon Lubse bekoren. "Ryan Gravenberch straalt bij Ajax zoveel rust uit, verdedigend en aanvallend staat hij zijn mannetje. Ze zeggen wel eens iets over te weinig goals of assists, maar hij zorgde tegen FC Utrecht echt voor dreiging vanuit het middenveld door alles links en rechts vooruit te spelen. Hij zoekt alleen de oplossing naar voren en dat is zeldzaam.”

"De linksbuiten is Dusan Tadic, dat is niet zo moeilijk na twee assists en hoe hij opnieuw speelde. Hoe hij al jaren zó constant is bij Ajax, is ongelooflijk. Hij is altijd bereikbaar wanneer hij links blijft hangen. De finesse die hij ook heeft om de ballen te geven, zoals de assist op de eerste goal van Brobbey, is geweldig om te zien."

Dat wordt nog een flinke strijd met Haller, ook door de beweeglijkheid van Brobbey

"Spits Brian Brobbey is mijn speler van de week na zo’n terugkeer bij Ajax. Hij kent de jongens daar wel, maar er direct staan in een normaal gesproken zware uitwedstrijd bij Utrecht, is toch knap. Hij is zó sterk als kaatser rondom die zestienmeterlijn. Je kunt hem inspelen en dan heeft hij ook het vervolg al gezien. Dat is niet veel spitsen gegeven.

"Dat wordt nog een flinke strijd met Haller, ook door de beweeglijkheid van Brobbey", vervolgt Lubse. "Die kun je om een boodschap sturen, óók de diepte in. Wat hij liet zien na een half jaar afwezigheid, tekent dat het tussen zijn oren ook goed zit."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
zo 18 sep. 2022, 16:45
Eredivisie
AZ -
-
Ajax -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 2 6 6
2 PSV 2 6 6
3 Excelsior 2 4 6
4 FC Twente 2 4 6
5 AZ 2 3 6
Bekijk de hele stand