Oud-talent Ajax verloor alles door gokverslaving: "Pak je spullen"

Gino van Kessel deed vorige maand een opvallende openbaring. Het voormalige talent van Ajax liet weten lange tijd te kampen hebben gehad met een gokverslaving.

"Ik heb een soort dubbelleven geleid de afgelopen jaren", vertelt de 29-jarige Van Kessel in gesprek met ESPN. "De gokverslaving vond veelal op de achtergrond plaats. Drie jaar geleden is dat bij mijn omgeving bekend geworden. Ik dacht dat ik sterk genoeg was om zelf te stoppen. Dat heb ik wel eens een maandje vol kunnen houden. Wel eens drie maanden of vier maanden. Maar ik heb nooit echt constant kunnen stoppen."

Daardoor nam het gokken het leven van de international van Curaçao, die sinds afgelopen zomer zonder club zit, over. "Ik probeerde de dingen die ik moest gaan betalen met gokken op te lossen", legt hij uit. "Dat heeft me alleen maar verder en verder de put in gezogen. Het is een heel groot probleem. Als je tachtig tot negentig procent van je salaris vergokt dan is dat een probleem."

"Als je geen rekeningen meer kan betalen, omdat je gegokt hebt en doorgaat met gokken en er geen geld meer overblijft dan is dat zeker een probleem", vervolgt Van Kessel, die onder meer in Hongarije, Zweden, Slowakije, Tsjechië en Engeland speelde. "Dan heb je dat twee maanden gedaan en zijn er ineens vijftig à zestig ruggen doorheen. Shit. Dat was wel een mooie auto die ik had kunnen hebben."

De voetbalnomade verloor uiteindelijk ook zijn vriendin Debbie. "Op het moment dat Debbie erachter kwam dat ik nog steeds had gegokt. Dat ze zei: Pak je spullen. Je gaat het huis uit. Er zit geen toekomst meer in. Toen zakte toch wel de wereld onder mijn voeten vandaan. Dat was een maandje terug."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
do
2/11
Ajax
20:00
FC Volendam
zo
5/11
Ajax
16:45
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 Vitesse 7 -6 6
13 SC Heerenveen 7 -8 6
14 RKC Waalwijk 6 -8 6
15 Ajax 5 -3 5
16 Almere City 7 -12 4
17 FC Utrecht 7 -12 3
18 FC Volendam 6 -10 1
Bekijk de hele stand