Oud-talent Ajax verloor alles door gokverslaving: "Pak je spullen"

Gino van Kessel deed vorige maand een opvallende openbaring. Het voormalige talent van Ajax liet weten lange tijd te kampen hebben gehad met een gokverslaving.

"Ik heb een soort dubbelleven geleid de afgelopen jaren", vertelt de 29-jarige Van Kessel in gesprek met ESPN. "De gokverslaving vond veelal op de achtergrond plaats. Drie jaar geleden is dat bij mijn omgeving bekend geworden. Ik dacht dat ik sterk genoeg was om zelf te stoppen. Dat heb ik wel eens een maandje vol kunnen houden. Wel eens drie maanden of vier maanden. Maar ik heb nooit echt constant kunnen stoppen."

Daardoor nam het gokken het leven van de international van Curaçao, die sinds afgelopen zomer zonder club zit, over. "Ik probeerde de dingen die ik moest gaan betalen met gokken op te lossen", legt hij uit. "Dat heeft me alleen maar verder en verder de put in gezogen. Het is een heel groot probleem. Als je tachtig tot negentig procent van je salaris vergokt dan is dat een probleem."

"Als je geen rekeningen meer kan betalen, omdat je gegokt hebt en doorgaat met gokken en er geen geld meer overblijft dan is dat zeker een probleem", vervolgt Van Kessel, die onder meer in Hongarije, Zweden, Slowakije, Tsjechië en Engeland speelde. "Dan heb je dat twee maanden gedaan en zijn er ineens vijftig à zestig ruggen doorheen. Shit. Dat was wel een mooie auto die ik had kunnen hebben."

De voetbalnomade verloor uiteindelijk ook zijn vriendin Debbie. "Op het moment dat Debbie erachter kwam dat ik nog steeds had gegokt. Dat ze zei: Pak je spullen. Je gaat het huis uit. Er zit geen toekomst meer in. Toen zakte toch wel de wereld onder mijn voeten vandaan. Dat was een maandje terug."

Nederland - Qatar

Nederland wint voor 50x (!) je inzet!

De derde wedstrijd van Oranje op het WK wordt dinsdag gespeeld! Onze mannen nemen het op tegen Qatar. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Qatar! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/01
NEC
14:30
Ajax
za
14/01
Ajax
21:00
FC Twente
zo
22/01
Feyenoord
14:30
Ajax
do
26/01
Ajax
21:00
FC Volendam
zo
29/01
Excelsior
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 14 22 33
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
Bekijk de hele stand