"Overmars illustreerde dat bij Ajax op de meest schrijnende wijze"

Marc Overmars is deze week opgestapt als directeur voetbalzaken van Ajax, nadat duidelijk werd dat er sprake was van grensoverschrijdend gedrag. Sjoerd Mossou vindt het niet vreemd dat het ook een mannenbolwerk als de voetbalwereld is gebeurd.

"De voetbalwereld is als een apenrots vol alfamannetjes. Jagen, veroveren, pochen: het is onmiskenbaar een onderdeel van wat 'kleedkamercultuur' is gaan heten", schrijft Mossou in het Algemeen Dagblad. "De populariteit van vrouwenvoetbal draagt ook bij aan die tendens: veel profclubs hebben inmiddels een vrouwentak, die in rechtstreekse verbinding staat met het mediadepartement of commerciële afdelingen."

"Aan de zijlijn nam ook het aantal vrouwelijke journalisten gestaag toe in de loop der jaren", vervolgt hij. "Veel gaat op dat vlak ook goed: de meeste voetballers vinden er niets vreemd aan als ze na afloop van een wedstrijd worden geïnterviewd door Hélène Hendriks of Fresia Cousiño Arias. Sanne Clements die bij PSV de persconferenties leidt? Geen haan die er nog naar kraait."

"Stap voor stap zet het ouderwetse mannenbolwerk zijn deuren open, met dank ook aan het legertje vrouwen dat die deuren onbevreesd opentrok", aldus Mossou, die erkent dat het nog lang niet voldoende is. "De emancipatie van het voetbal is nog lang niet voltooid. Marc Overmars illustreerde dat bij Ajax op de meest schrijnende wijze, leidend tot een roemloos ontslag met grote gevolgen."

BetCity heeft een Boosted Odd voor de bekerwedstrijd tussen Ajax en Vitesse. Wint Ajax in eigen huis? Dan krijg je als nieuwe speler maar liefst 3x je inzet! Schrijf je in en grijp die kans!

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand