Overmars-onderzoek: "Hopen dat Ajax belang van medewerking inziet"

Marc Overmars
Marc Overmars Foto: © Pro Shots

Het Instituut Sportrechtszaak zit met de zaak-Marc Overmars in de maag. Het tuchtrechtelijke onderzoek naar het grensoverschrijdend gedrag van de oud-directeur van Ajax wil maar niet vlotten. Vrouwen melden zich niet, Overmars wil niet praten en ook Ajax zou niet bepaald meewerken.

Het grootste kritiekpunt is volgens het ISR de geringe informatie die Ajax heeft verstrekt aan het sporttribunaal", zo meldt de NOS. Volgens het ISR heeft Ajax de voorbije drie maanden "niet in voldoende mate" aan de meldplicht voldaan die rust op Nederlandse sportbestuurders. "Er is nagelaten om concreet te maken wat er precies is gebeurd, wanneer, met wie en hoe vaak", zegt Henk van Aller, adjunct-directeur van het ISR. "Om tot een afgewogen oordeel te komen in een tuchtrechtelijk onderzoek is dat wel heel belangrijk."

"Dit is een buikpijndossier aan het worden", gaat ISR-voorzitter Dick van Steenbeek verder. "We hebben geen enkel machtsmiddel om mensen te dwingen om mee te werken. Hierdoor loopt onze aanklager tegen de muur."

"Er heeft al wel een gesprek plaatsgevonden door ISR-onderzoekers met Van der Sar, daarin is echter summiere informatie verstrekt", zegt Van Aller. "Wij hopen dat Ajax het belang van hun medewerking aan het ISR-onderzoek inziet en ons daarin de nodige medewerking verleent."

Lees meer:
0 reacties