Ajacieden volledig afgekraakt: "Zijn bovenkamer is niet goed"

Owen Wijndal in actie voor Ajax
Owen Wijndal in actie voor Ajax Foto: © Pro Shots

Owen Wijndal vormt naar eigen zeggen een sterk duo met Steven Bergwijn op de linkerflank van Ajax en durft zelfs te stellen dat er in de Eredivisie geen betere linkerkant te vinden is. Deze woorden worden bekritiseerd van alle kanten, ook Aad de Mos fronst zijn wenkbrauwen bij die woorden en heeft kritiek op beide spelers.

De oefenmeester laat in de podcast Twee-Viertje ook weten niet onder de indruk te zijn van de verdediger van Ajax: "Dat is een overroepen jongetje, dat was hij al bij AZ. Die jongen kan niet verdedigen, heeft geen gevoel voor de binnenkant. Die jongen kan niet koppen en heeft een speler voor hem nodig die hem in stelling kan brengen, omdat hij dat zelf niet kan."

Ook laat De Mos weten dat het niet de verdienste is van Wijndal dat hij de transfer verdiende naar Ajax: "Bij AZ heeft Karlsson hem groot gemaakt. Als je daar niet doorheen kan kijken dan ben je zo blind dat je die jongen gaat selecteren voor het Nederlands elftal ook. Als je dan ook nog concludeert dat hij het met zijn benen en zijn lichaam niet kan en dat zijn bovenkamer niet goed is, dan weet je dat je ongeschikt bent voor Ajax."

Over Steven Bergwijn is De Mos niet veel positiever: "Zijn specifieke kwaliteiten zijn best op een hoog niveau, maar hij kan er niet meer overweg op dit moment. Het is een jongen die op zijn intuïtie speelt, het is geen fijne voetballer om mee te combineren. Het is één trucje eigenlijk, proberen van rechts naar binnen te komen en proberen de lange hoek te zoeken en op de een of andere manier lukt hem dat niet. Het heeft ook te maken met wie achter hem spelen waarschijnlijk, het heeft ook te maken met wel of geen counter kunnen spelen", besluit de kritische De Mos.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
RKC Waalwijk
21:00
Ajax
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
Bekijk de hele stand