Özturk onder indruk van nieuwe aankoop: "Geweldige passer"

Branco van den Boomen en Stijn Spierings
Branco van den Boomen en Stijn Spierings Foto: © Pro Shots

Suleyman Özturk is diep onder de indruk van de kwaliteiten van Branco van den Boomen. Volgens de journalist van Voetbal International heeft de speler, die binnenkort naar Ajax gaat, een uitstekende troef en een zwakke plek. Van den Boomen staat bekend om zijn buitengewone traptechniek, terwijl zijn snelheid als zijn zwakkere punt wordt beschouwd.

"Hij heeft zo'n natuurlijk goede trap, dat hij me doet denken aan iemand die in het rugby tussen die palen staat als kicker. Eerder dit seizoen noemde ik hem een quarterback. Hij beweegt amper en eromheen wordt er alles aan gedaan om hem vrij te krijgen, zodat hij die bal ergens neer kan leggen."

Özturk raakt niet uitgepraat over de traptechniek van de 27-jarige middenvelder. "De hoeken die hij maakt en de lijnen in zijn spel vind ik leuk om te zien. Als je het beeld stilzet, dan kijk je waar hij die bal kan neerleggen. Af en toe kiest hij dan voor een optie die je niet ziet. Dat betekent dat hij een grote variatie aan passinglijnen heeft."

"Van den Boomen kent echter ook een zwak punt: zijn gebrek aan snelheid," voegt Özturk toe. "Hij is een geweldige passer, maar ongelofelijk traag. Vooruit en achteruit." Volgens hem is er een verschil tussen de snelheid waarmee hij beslissingen neemt en de snelheid waarmee hij op het veld handelt.

"In zijn hoofd is hij sneller dan Mbappé, maar het is lastig als je in je hoofd snel bent en in je benen niet. Het is ook hoe hij naar voetbal kijkt. Als je van nature niet zo snel bent, dan is dingen zien ook belangrijk. Als je het elftal zo om hem heen zet dat hij in zijn kracht kan komen om die passes te geven, dan zie je wat er gebeurt. Toulouse heeft gewoon de Franse beker gewonnen, terwijl het een club is die wel onderaan in de Ligue 1 hoort."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
RKC Waalwijk
21:00
Ajax
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
Bekijk de hele stand