Öztürk prijst miskoop: "Dan maakt hij er ook 20 in de Eredivisie"

Süleyman Öztürk van VI
Süleyman Öztürk van VI Foto: © Pro Shots

Süleyman Öztürk vindt dat Georges Mikautadze het uitstekend doet. De 23-jarige spits van FC Metz, waaraan hij verhuurd is, scoorde al zeven maal in twaalf wedstrijden.

"Ik denk niet dat het een kwestie is van het niet kunnen bij Ajax. Hij zal het vast kunnen", zegt Öztürk bij Voetbal International. "Als je hem bij Ajax in de spits zet en het vertrouwen geeft, dan maakt hij er ook twintig in de Eredivisie", zegt de journalist. "Alleen is Brian Brobbey de nummer één. Dat was vanaf speelronde één duidelijk."

Mikautadze speelde op een voor hem onnatuurlijke positie. "Daardoor belandde Mikautadze aan de linker- of rechterkant. Er is natuurlijk ook het een en ander gebeurd in Amsterdam. Ook met de buitenlandse voetballers, die op een gegeven moment het gevoel kregen van: ze moeten ons hier niet."

Öztürk denkt dat Mikautadze prima bij een betere club dan Metz kan spelen. "Hij was natuurlijk een supervedette bij Metz in de tweede divisie en heeft ervoor gezorgd dat die club is gepromoveerd. Hij moet er min of meer in zijn eentje voor zorgen dat Metz voor de Ligue 1 behouden blijft. Hij kan op een veel hoger niveau spelen, bij Stade Rennais of Olympique Lyon, zo’n club."

"Ik vind het wel knap dat hij midden in het seizoen met geen zelfvertrouwen bij Metz aankomt en er dan gewoon even zeven maakt. Hij gaat er waarschijnlijk voor zorgen dat Metz in de Ligue 1 blijft." Dat hij kwam terwijl Akpom en Brobbey al bij Ajax waren snapt de journalist niet. "Het is een totaal onlogische aankoop geweest, maar als je het als een scout gaat beredeneren en je ziet hem aan het werk, dan denk je: goh, het is wel een talentvolle speler."

"Hij is handig in de kleine ruimte, scoort makkelijk, heeft zelfvertrouwen, durft het middenveld in te komen om ballen te vragen, houdt ballen vast voor zijn elftal, is bereid om hard te werken... Het is een prima speler", aldus Öztürk. "Ik las dat ze bij Ajax op een bepaalde manier werken en dat ze zo’n speler dan zouden afkeuren, maar je bent blind als je niet ziet dat deze jongen talentvol is. Alleen ja, wellicht niks voor Ajax. Maar voor heel veel andere clubs in Frankrijk wel. Ik denk dat hij binnen een week een andere club heeft als Metz degradeert."

Lees meer:
0 reacties