"Pablo Rosario kan een verlengstuk van Francesco Farioli zijn"

Pablo Rosario
Pablo Rosario Foto: © Pro Shots

Pablo Rosario en Ajax. Een gedroomd huwelijk? Veel fans lijken sceptisch, maar Rosario wordt niet gehaald als sierlijke speler met creatieve ingevingen. Trainer Francisco Farioli kent hem en heeft andere plannen met de middenvelder.

"Hij heeft niet de frivoliteit en technische verfijndheid die je van oudsher bij een Ajax-middenvelder verwacht, maar kan wel controle brengen en een verlengstuk van de trainer zijn. Zo’n profiel heeft Ajax sinds het vertrek van Edson Álvarez vorig jaar niet meer in de selectie. Bovendien kan hij dus ook goed uit de voeten als rechtsback of centrumverdediger", weten Lentin Goodijk en Tim van Duijn in Voetbal International.

Rosario vervult ook andere doelen van de club. "Rosario past ook in twee andere ambities van Ajax bij het herinrichten van de selectie. De clubleiding kijkt daarbij nadrukkelijk naar de balans in leeftijd en karakter. Het voorbije seizoen miste Ajax middentwintigers, de leeftijd waarin spelers pieken, zo blijkt uit meerdere onderzoeken, met een combinatie van ervaring en ambitie".

Dat de speler uit de eigen jeugd komt is ook zeker geen nadeel. "Rosario kent de club, hij speelde er van 2010 tot 2014 in de jeugd. Sindsdien heeft hij met 138 wedstrijden voor PSV en 113 duels voor Nice flink wat ervaring opgedaan. Ditmaal zit er in ieder geval een trainer die hem door en door kent en vertrouwt."

Lees meer:
0 reacties