'Pascal Jansen en Frank de Boer waren niet aan de orde bij Ajax'

Frank de Boer
Frank de Boer Foto: © Pro Shots

Het Algemeen Dagblad weet het zo goed als zeker. Graham Potter wordt de nieuwe hoofdtrainer van Ajax. Hiermee sluit de krant de komst uit van andere Nederlandse trainers die ook op het 'lijstje' zouden staan.

Het dagblad geeft aan dat Nederlandse kandidaten zoals Frank de Boer en Pascal Jansen als 'te bleu' worden gezien voor Ajax. Maar één Nederlander maakt nog wel een goede kans. Hoewel een terugkeer van Erik ten Hag, die onder vuur ligt in Manchester, als een droomscenario werd beschouwd, twijfelt Ajax eraan of hij bij United zal sneuvelen en of hij überhaupt de stap terug naar een subtopper in de Eredivisie wil maken.

Ajax lijkt nu al zijn kaarten te zetten op de komst van Potter, voormalig trainer van Brighton en Chelsea. Henrik Larsson, voormalige spits van Feyenoord en momenteel hoofdtrainer, leidde zijn team in Zweden tegen een ploeg van de favoriete kandidaat van de Amsterdammers.

De Zweed sprak zich in positieve zin uit over de Engelsman "Welke tactiek hij ook hanteert, de spelers weten precies wat ze moeten doen." Potter trainde voor zijn stap naar de grootheden van de Premier League bij het Zweedse Östersund.

Lees meer:
0 reacties