Pasveer baalt enorm: "We zouden een gooi doen naar het record"

Remko Pasveer was te gast bij Andy van der Meijde in de auto. Daar ging het over zijn toekomstplannen en zijn eerste jaar bij Ajax.

De doelman heeft nog eenjarig contract. "Ik heb het hier prima en heb het heel erg naar mijn zin", vertelt Pasveer in het programma Bij Andy in de auto. De doelman speelt er nog niet eens een heel seizoen, maar wist al snel een goede indruk achter te laten.

In twintig wedstrijden in de eredivisie had de doelman maar liefst zeventien clean sheets. Hij kreeg maar vier tegentreffers en het record van FC Twente uit 1972, toen de ploeg uit het oosten maar dertien goals tegen kreeg, lag in het vizier. "De verdediging stond als een huis. We hadden zeker een gooi gedaan naar het record", aldus Pasveer.

De doelman is tot de zomer uitgeschakeld met een gebroken vinger. Wat hij volgend seizoen gaat doen weet hij nog niet. "Ik weet het niet, het is ook maar net waar je inrolt. Als je straks stopt en Ajax zegt tegen mij dat ze het in mij zien, rol je er wel in", doelt Pasveer op een andere toekomstige functie bij Ajax.

"Dan vind ik het wel leuk. Maar weekenden niks is ook wel lekker. Even niet de bus in en de bus uit. Ik ga nu nooit naar verjaardagen, je leeft in je eigen wereldje", vertelt de doelman, die het soms moeilijk vindt om weinig contact te hebben met vrienden. "Wij hebben eind mei of begin juni vakantie, maar de rest heeft dan nog geen vakantie."

Op de vraag van Van der Meijde of Ajax kampioen wordt, is Pasveer heel duidelijk. "Honderd procent! We hebben een tikje gehad in de bekerfinale, maar we zijn wakker."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand