Pasveer in Elftal van de Week: "De enige die voldoende haalde"

Remko Pasveer op Anfield
Remko Pasveer op Anfield Foto: © Pro Shots

Ondanks de nederlaag tegen AZ heeft toch één speler van Ajax zich in het Elftal van de Week van De Telegraaf gespeeld. Tegenstander AZ is met twee spelers vertegenwoordigd.

"Remko Pasveer van Ajax staat op doel, al heb ik wel getwijfeld tussen hem en Jasper Cillessen, die ook erg goed was bij NEC”, aldus IJzeren Rinus Israel. "Pasveer was zo’n beetje de enige die een voldoende haalde bij Ajax. Hij pakte die bal van Reijnders geweldig, die telde ik al. Anders had er nog somberder kunnen uitzien voor zijn ploeg. Hij is al wat op leeftijd, maar heeft er geen last van.”

Milos Kerkez van AZ werd door Israel links in de achterhoede van het Elftal van de Week gepositioneerd. "Milos Kerkez van AZ is me echt opgevallen tegen Ajax. Fysiek niet de sterkste, maar agressief in de duels en aardig aan de bal. Die heeft een aardige toekomst voor de boeg. Dat geloof ik wel. Het is voor een club natuurlijk fantastisch als je Wijndal kunt verkopen en dan de opvolger al in huis hebt. Die bijna net zo goed is en misschien wel beter wordt. Dan is de opleiding en in dit geval scouting goed verzorgd.”

Op het middenveld heeft de voormalig verdediger Jens Odgaard opgesteld. "Jens Odgaard van AZ is de diepste middenvelder in dit elftal. Hij kan achter de spits spelen en erin, is fysiek sterk en ziet het spel ook goed. Hoe hij die bal uit de lucht voorafgaand aan zijn 2-1 in één keer goed meenam in de loop, was heel goed. Hij heeft een goede techniek.”

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 8 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
Ajax -
zo 16 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Ajax -
-
Excelsior -
za 22 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
Ajax -
za 29 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
Vitesse -
zo 6 nov. 2022, 16:45
Eredivisie
Ajax -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 AZ 8 11 20
2 Ajax 8 17 19
3 PSV 8 15 18
4 Feyenoord 8 11 17
5 FC Twente 8 10 16
Bekijk de hele stand