"Pasveer maakte het met zijn medelijden zo veel erger voor Gorter"

Jay Gorter en Remko Pasveer
Jay Gorter en Remko Pasveer Foto: © Pro Shots

Jay Gorter was in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV de schlemiel van Ajax. De doelman zag er bij twee doelpunten van de Eindhovenaren niet al te best uit en werd na afloop getroost door Remko Pasveer.

"In de Arena kreeg buigen een nieuwe dimensie", schrijft Borst in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Daar stond-ie na afloop van de Johan Cruijff Schaal, Jay Gorter. Voor het grote publiek nog een onbekende. Vandaag had hij, 22 jaar jong, de kans gekregen. Hij mocht onder de lat van trainer Alfred Schreuder."

"Het waren geen blunders, maar twee van zijn fouten leidden de nederlaag van Ajax in", gaat Borst verder. "Heel de verdediging van Ajax was gruwelijk slecht, maar ja, een keeper met zijn afwijkende kleur shirt is het zichtbaarst. Gorter dus. Iedereen wees naar hem. Die houding. Hals- en nekwervels van Gorter knakten bijna. Hij was zo’n lange stang met een brede douchekop. Man, wat ging Gorter gebukt onder zijn eigen falen."

"Zijn neus hing twintig centimeter boven het gras. Toen kwam het ergste. Collega’s gingen hem troosten. Eentje in het bijzonder. Een keeper. Remko Pasveer. Die fluisterde hem langdurig iets in het oor. Een arm om de schouder van de schlemiel. Het was vol in beeld. Pasveer maakte het met zijn medelijden zo veel erger voor Gorter. De twee fouten waren vijf blunders geworden. Het gewicht van Gorters gebogen hoofd zouden de wervels weldra doen breken", aldus Borst.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
zo 18 sep. 2022, 16:45
Eredivisie
AZ -
-
Ajax -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 2 6 6
2 PSV 2 6 6
3 Excelsior 2 4 6
4 FC Twente 2 4 6
5 AZ 2 3 6
Bekijk de hele stand