Patrick Kluivert: "Of ik geschikt ben voor Ajax? Ik denk het wel"

Patrick Kluivert
Patrick Kluivert Foto: © Orange Pictures

Ajax is op dit moment op zoek naar een nieuwe trainer. Patrick Kluivert vraagt zich af waarom zijn naam niet genoemd wordt bij de Amsterdamse club. De 47-jarige oud-spits is werkloos sinds zijn vertrek uit Turkije in december vorig jaar. Bij Ziggo Sport wordt Kluivert gevraagd of hij een baan bij Ajax ziet zitten.

"Ik zit hier niet om een vacature op te eisen", begint Kluivert bij Rondo. "Het doet wel pijn om je club zo te zien. Wie weet, wie weet... Ik heb met niemand gesproken." Kluivert zou Ajax dolgraag willen helpen. "Tuurlijk. Ik ben een Ajax-man." Tot op heden is de naam van Kluivert niet genoemd als mogelijke trainer van Ajax. "Waarom niet? Dat is een heel goede vraag, dat vraag ik mezelf ook af."

Analist Ruud Gullit heeft wel een idee. "Dat is hetzelfde met Clarence Seedorf. Die heeft gesolliciteerd, een brief geschreven en geen antwoord gehad. Niets. Als zij (Seedorf en Kluivert, red.) in het buitenland komen, gaan er deuren open. Overal. Op de een of andere manier denken ze hier anders."

Kluivert vindt niet dat hij erkenning mist. "Ik mis niets. Ik ben ook niet op zoek naar erkenning, maar het zou wel leuk zijn." De oud-aanvaller ziet zichzelf eerder als trainer dan als directeur. "Of ik denk dat ik geschikt ben voor Ajax? Ik denk het wel. Want? Ik denk dat ik op persoonlijk vlak mijn ervaringen goed kan overbrengen op de spelers", aldus Patrick Kluivert.

Lees meer:
0 reacties