Peereboom blij bij Jong Ajax: "Farioli is ook eerlijk en duidelijk"

Frank Peereboom
Frank Peereboom Foto: © Pro Shots

Frank Peereboom is blij met zijn begin als hoofdtrainer van Jong Ajax. Hij wil betere prestaties neerzetten in de Keuken Kampioen Divisie dan afgelopen seizoen, wat behoorlijk wisselvallig was.

Ajax O18 heeft hij achter zich gelaten, met Jong Ajax gaat het om het echie. "Het is anders dan de jeugd", vertelt hij bij Ajax TV. "In de jeugd heb je wat meer het ritme van een schema. Jongens hebben nog school en dat soort dingen. Hier heb je wat meer tijd met ze en hoef je niet op de klok te kijken, dus we kunnen soms wat langer doortrainen."

"We hebben daaromheen wel veel overleg met partijen, of dat nu met het teammanagement of met het eerste is", zegt Peereboom. "Het gaat om de overdracht naar het eerste en we laten een aantal jeugdspelers meedraaien. Wat dat betreft zijn we vanaf dag één vol in bedrijf."

De staf van Jong Ajax hebben al testdagen achter de rug. "Vanaf donderdag zijn we gaan trainen. We hebben een wat grotere groep dan afgelopen jaar. Dat was ook een intern dingetje, dat we dat graag wilden. Voetbaltechnisch zijn we zeer tevreden met de eerste indruk die de jongens achterlaten."

"In de eerste week hebben we de nadruk vooral op het algemene plaatje gelegd. Dus: bij wie moet je zijn voor wat? Heb je een probleem met je leaseauto, met je schoenen of techniek? Even alles routes en de praktische zaken, maar ook de regels", weet Peereboom. "Heel duidelijk maken wat normaal gedrag is en wat we binnen Ajax van je verwachten. Daarin hebben we een hele mooie lijn met Francesco (Farioli, red.), die is ook gewoon eerlijk en duidelijk."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand