Pelova geniet: "Ze doet het geweldig bij Ajax en zit er net bij"

Victoria Pelova en Caitlin Dijkstra
Victoria Pelova en Caitlin Dijkstra Foto: © Pro Shots

Victoria Pelova heeft volop genoten van de Nations League-wedstrijd tussen de OranjeLeeuwinnen en België. De oud-speelster van Ajax viel tegen Engeland nog geblesseerd uit, maar kon starten tegen België en hield het 88 minuten vol.

Bij de 3-0 en 4-0 van Damaris Egurrola in blessuretijd stond de speelster van Arsenal niet meer op het veld. "Zo gaaf voor Damaris en ook voor Romée Leuchter die de beslissende voorzet gaf", vertelt Pelova in gesprek met Voetbal International. "Damaris is meestal reserve, maar staat er altijd als ze nodig is en Romée doet het geweldig bij Ajax en zit er net bij. Ik vind dit zo tof voor ze."

Nederland moest nog twee keer scoren, omdat Engeland met 0-6 won bij Schotland. "We hadden alles in eigen hand, dat hebben we constant uitgesproken", meent Pelova. "We hoorden in de rust dat het 0-4 was bij Engeland. Wat de bondscoach toen zei? Dat we meer moesten scoren en door moest gaan zoals we bezig waren. De scenario's lagen klaar en werden toegepast."

Pelova genoot ook met volle teugen van de Oranje-supporters in het Koning Willem II Stadion. "Ik wil ook graag Tilburg bedanken. Was heel Tilburg in het stadion? Het was echt gaaf en mooi in het stadion. We hebben ervan genoten."

Lees meer:
0 reacties