Penalty's hadden WK kunnen winnen: "Overtuigd van Stekelenburg"

Maarten Stekelenburg in zijn beginjaren bij Ajax
Maarten Stekelenburg in zijn beginjaren bij Ajax Foto: © Pro Shots

Dirk Kuyt is er nog altijd heilig van overtuigd dat het Nederlands elftal de penaltyserie van Spanje had gewonnen tijdens het WK van 2010. Maarten Stekelenburg had wonderen kunnen verrichten in zo'n serie.

Brazilië leek Nederland in de kwartfinale weg te spelen. De ruststand was slechts 1-0. Een inzet van Kaká werd briljant gekeerd door Stekelenburg. "In die wedstrijd kwam voor mij toen alles samen. Het is het moment. Je houdt het op 1-0. We stonden met 1-0 achter en uiteindelijk win je in de tweede helft de wedstrijd", vertelt Stekelenburg in het programma Life After Football Footgolf: Oman van RTL7. "Daarom blijft dat iedereen en mij ook bij. Voor mij is het ook een heel speciaal moment."

Uiteindelijk werd zelfs de finale gehaald. "Maar helaas voor ons, dat geldt denk ik voor ons alle drie (naast Kuyt en Stekelenburg ook Eljero Elia, red.) was het net niet voldoende", aldus Kuyt. "Als het tot strafschoppen was gekomen, dan zouden wij het WK winnen omdat iedereen echt een enorm overtuigend gevoel had over Maarten. Dan is het super zuur dat het in de laatste minuten van de verlenging toch niet zo mocht zijn."

Lees meer:
0 reacties