Perez clasht met Van Hanegem: "Vind juist dat hij vooruit is gegaan"

Kenneth Perez
Kenneth Perez Foto: © Pro Shots

Kenneth Perez is lovend over de ontwikkeling van Brian Brobbey. Volgens de analist is de Ajax-spits een stuk stabieler in zijn afronding dan eerder. Dat zegt hij in het ESPN-programma Dit was het Weekend.

Perez kan zich niet vinden in de woorden van Willem van Hanegem, die vrijdag nog zei dat Brobbey een 'hele middelmatige speler' is geworden. "Als hij niets gaat veranderen, gaat het helemaal niets worden. Vroeger, toen hij een jaar of tien was, was hij sterk ten opzichte van andere kinderen. Die zette hij allemaal opzij en hij kon doen wat hij wilde. Nu zijn er een aantal spelers die hetzelfde kunnen en hem gewoon opzijzetten. Hij denkt dat het zijn handelsmerk is geworden", zei De Kromme in de Willem & Wessel podcast van het Algemeen Dagblad.

Perez is het daar niet mee eens: "Deze week was er een collega van ons – ik weet niet meer wie – die zei dat Brobbey echt een middelmatige speler is geworden. Ik vind juist dat hij vooruit is gegaan, eigenlijk in alles wat hij doet", oordeelt de analist. Hij haalt de balans van de Ajacied aan als voorbeeld.

"Hij viel bijna altijd om als hij afwerkte. Dat kunnen zenuwen zijn, maar in deze wedstrijd (RKC - Ajax, red.) heb ik hem niet zien omvallen. Na het schieten in ieder geval. Dan sta je dus wat steviger", aldus Perez, die ook vind dat Brobbey beter is geworden met zijn loopacties. "Als hij dat doet en beter gaat afwerken heeft hij in principe heel veel. Al zal hij nooit een geweldige kopper worden.."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand