Perez: "Dat is pijnlijk voor het zelfbewustzijn van een Ajacied"

Kenneth Perez analyseert
Kenneth Perez analyseert Foto: © Pro Shots

Ajax verloor afgelopen zondag in Alkmaar met 2-1 van AZ. Voormalig profvoetballer en analist Kenneth Perez zag dat het de Amsterdammers niet lukte om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

"Verre van, zelfs. Dat zet dan ook door in jouw denkvermogen", zegt Perez bij het programma Dit was het Weekend van ESPN. "Een speler van een topclub denkt over het algemeen sneller dan andere clubs in Nederland. Dat was er vandaag niet. Ze handelden zo traag in situaties, waarvan ik denk: hoezo heb je dat niet gezien?"

Perez wijst een Ajacied aan. "Kijk naar Rensch. Als je een beetje snel denkt, hoef je zo'n sliding niet te maken. En Taylor, die heeft totaal geen benul wat er om hem heen gebeurt. Dat was best een repeterend verhaal. Die oriëntatie en dat snelle handelen was een manco bij Ajax."

Davy Klaassen vond dat Ajax zich had laten aftroeven. Perez: "Dat Klaassen zegt: als je ons goed onder druk zet, dan hebben we de oplossing niet. Dat is pijnlijk voor het zelfbewustzijn van een Ajacied. Normaal zeg je: wij kunnen elke situatie aan, zet ons maar onder druk, wij spelen ons er wel onderuit... Maar dat is dus niet het geval, volgens Klaassen. Dan gaat het toch moeizamer als je onder druk wordt gezet."

Schreuder besloot zijn elftal intact te laten ten opzichte van de verloren Champions League-wedstrijd tegen Liverpool. Perez: "Ik ben er verbaasd over dat Schreuder niet wat wijzigingen heeft doorgevoerd. Je gaat echt niet terug in kwaliteit als je hem (Klaassen, red.) in plaats van Berghuis opstelt. Nu is het dan toevallig Klaassen, maar je hebt meerdere posities waar je dat kunt doen. Wijndal in plaats van Blind bijvoorbeeld."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
do
2/11
Ajax
20:00
FC Volendam
zo
5/11
Ajax
16:45
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 Vitesse 7 -6 6
13 SC Heerenveen 7 -8 6
14 RKC Waalwijk 6 -8 6
15 Ajax 5 -3 5
16 Almere City 7 -12 4
17 FC Utrecht 7 -12 3
18 FC Volendam 6 -10 1
Bekijk de hele stand