Perez geen fan van nieuw Ajax-systeem: "Natuurlijk pijnlijk"

Kenneth Perez
Kenneth Perez Foto: © Pro Shots

Ajax trad zondag met een 5-3-2-systeem aan tegen AZ. Kenneth Perez is absoluut geen fan: de Deen ziet weinig toegevoegde waarde in een systeem met vijf verdedigers. Marciano Vink vindt het juist wel een optie.

"Ik denk dat het in uitwedstrijden sowieso een must zal zijn dat je verdedigend gezien ergens nuances aanbrengt. Dat zou heel goed een vijfmansverdediging kunnen zijn", zegt Vink bij ESPN. Perez is het daar niet mee eens: "Ik zou dat 5-3-2 gewoon overboord gooien, weg ermee. Het is best wel pijnlijk als Van den Boomen zegt: We hebben eigenlijk de spelers voor 5-3-2. Dat is natuurlijk pijnlijk als je Ajax bent, dat altijd 4-3-3 wil spelen."

Volgens de oud-Ajacied is het seizoen van Ajax kansloos. "Ga dan gewoon 4-3-3 spelen. Ga het proberen elke dag beter te maken, probeer de spelers in ieder geval taakbewust te laten spelen. Je kunt ook compacter spelen in een 4-3-3", is de Deen duidelijk. Vink vindt het wel een optie: "Ik zou dit systeem verder proberen uit te diepen. We hebben FK Bodø/Glimt, PEC Zwolle-thuis en Heerenveen-uit gezien. Dit gaf toch iets meer houvast."

Perez is verbaasd over de keuze van John van 't Schip. "John van 't Schip werd toch juist aangesteld voor het DNA van Ajax? Dan vind ik het toch verrassend dat hij er absoluut voor openstaat om het 5-3-2 door te zetten. Ajax was op zoek naar Ajax-DNA, herkenbaarheid... Wat doe je dan als Berghuis en Bergwijn straks terugkomen? Ga je dan 5-3-2 spelen, terwijl dat buitenspelers zijn? Ik geloof er niet zo in. Ik zou het echt absoluut afraden om hierop voort te borduren als Ajax", klinkt het.

Lees meer:
0 reacties