Pérez grapt over spel Ajax: "Bodø weet ook weer waar het staat"

Een lachende Kenneth Perez
Een lachende Kenneth Perez Foto: © Screenshot ESPN

Ajax stond in de rust dan wel voor bij FK Bodø/Glimt. Toch waren het de Noren die domineerden in de wedstrijd.

Kenneth Pérez was niet te spreken over het vertoonde spel van Ajax. “Zo, dat Bodø weet ook weer waar het staat,” begint de Deense analist grappend. Kees Kwakman geeft aan dat hij zag dat de Amsterdammers kozen voor een wat realistischere speelstijl. “Ze zetten sporadisch druk. Maar de enige keer dat ze een beetje druk zaten, hadden ze de bal wel meteen, nadat Evjen een slechte bal gaf.” Toch merkt de Volendammer op dat de spelers niet goed kunnen de momenten kunnen herkennen wanneer ze juist wel druk moeten zetten: “Maar de linies zijn in ieder geval bij elkaar. Het lukt nog niet echt om geen kansen weg te geven.”

Toch vindt Pérez het niet normaal dat Ajax voor deze speelstijl kiest. “Dit is een manier om het te doen, maar het zit niet in het DNA van Ajax. De spelers weten bijvoorbeeld niet welke ruimtes ze moeten dekken. Ze worden weggetrokken door Bodø.” Ook zag de Deen dat de Noren een prima pot voetbal speelden. “Bodø doet het best behoorlijk. Ondanks de vele spelers in het laatste derde van het veld, komen ze tot veel kansen. Wederom is de keeper Ramaj de beste man van Ajax. Die staat echt geweldig te keepen. Zoveel goede reddingen.”

Kwakman vult aan dat Sven Mislintat dat toch wel goed had gezien: “Hij keept uit zijn goal en houdt Ajax op de been met goede reddingen.” Daarnaast valt het Karim El Ahmadi nog op dat de Ajacieden vooral kwetsbaar zijn in de as van het veld onder andere door Bejamin Tahirovic en Branco van den Boomen: “Die twee voor de verdediging weten echt niet wat ze aan het doen zijn. Het is duidelijk dat het niet hun natuurlijke posities zijn. Dan heb je ook nog Sutalo die steeds probeert in te stappen op momenten dat je beter dicht bij elkaar kunt blijven,” aldus de ESPN-analist.

Lees meer:
0 reacties