Perez: "In Denemarken schrokken ze van wat Koeman zei over Brobbey"

Brian Brobbey in de Johan Cruijff Arena
Brian Brobbey in de Johan Cruijff Arena Foto: © Pro Shots

Volgens Kenneth Perez hebben voetballiefhebbers in Denemarken met veel verbazing gekeken naar de uitspraken van bondscoach Ronald Koeman. Hij zei dat Ajax-spits Brian Brobbey opgeroepen is omdat er niet zoveel andere keuze was.

Of in precieze woorden: "De selectie van Brobbey geeft wel een beetje aan dat we niet heel veel mogelijkheden hebben", vertelde Koeman, doelend op het geringe aantal speelminuten van de aanvaller bij Ajax. Perez: "Koeman had ongeveer gezegd: Ik heb Brobbey maar geselecteerd, want ik heb eigenlijk niemand anders. Ik merkte in Denemarken het verschil tussen hoe direct Nederlanders en hoe direct Denen kunnen zijn."

Recent was Perez nog in zijn geboorteland Denemarken. "Mensen daar schrokken echt: Wauw, hij zegt gewoon dat hij er niets van kan. Dat kun je toch niet zeggen over een speler?" Perez begrijpt Koeman overigens wel. "Koeman zegt gewoon hoe het zit. Hij moet een wisselspeler selecteren, omdat de spoeling zo dun is. Daarom paste ik misschien niet in Denemarken, ik ben heel Nederlands geworden", aldus Perez met een lach.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand