Pérez kraakt harde woorden Van 't Schip: "Valt niet goed in selectie"

Kenneth Perez
Kenneth Perez Foto: © Pro Shots

Kenneth Pérez denkt dat John van 't Schip niet populair heeft gemaakt in zijn selectie met zijn kritiek op Ar'jany Martha. Dat vertelt de Deen bij ESPN.

De Deen geeft aan dat de trainer Martha stevig aanpakt, maar dat het meestal niet goed valt in een spelersgroep als je dit doet bij de zwakste schakel in het team. "Zo van: 'Kijk hem stoer doen tegen het zwakste lid van de selectie.' Als je echt wat wilt, dan moet je een van de grote namen op z'n plek zetten. Dat heeft hij het hele seizoen niet gedaan. In een team valt het meestal niet zo goed als je iemand als Martha op deze manier de pineut maakt."

Kees Kwakman is het eens met de analyse van zijn collega. "Van 't Schip had Sosa moeten aanpakken na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles." Daarnaast vindt de Volendammer dat Martha in de thuiswedstrijd tegen NEC (2-2) niet slechter speelde dan anders. "Hij huppelt gewoon op het veld. Het is een jeugdspeler. Hij is heel dun, fysiek heeft hij de kracht niet. Je zag tegen NEC dat hij door Tavsan alle kanten op werd gespeeld."

De trainer van Ajax gaf woensdag met harde woorden aan dat hij ontevreden is over de prestaties van Martha. Wel gaf hij toe dat het pijnlijk is voor de voetballer dat hij niet mee is gegaan naar Noorwegen. "Zeker, maar dat hoort ook bij het proces waar hij in zit. We zijn een professionele club, geen liefdadigheidsinstelling waar je zomaar wordt meegenomen. Je moet presteren en goed spelen. Dat deed hij duidelijk niet.

Lees meer:
0 reacties