Perez: "Alsof ze geen kortetermijngeheugen hebben in Amsterdam"

Volgens Kenneth Perez heeft Ajax te snel hoge verwachtingen. De analist is van mening dat de Amsterdammers te optimistisch zijn na een paar goede resultaten.

Ajax speelde zondag met 2-2 gelijk tegen Fortuna Sittard en dat is volgens Perez 'een normale wedstrijd' voor het huidige Ajax. "Je hebt niet meer die excessen van vijftien gigantische kansen tegen. Nu waren het er misschien vijf of zes. Tegen Aston Villa, AZ en FC Utrecht was het al minder. Dat is toch progressie? Je verwacht toch niet dat Ajax opeens over Fortuna Sittard - of wie dan ook - heenwalst?", zegt hij bij het ESPN-programma Dit was het Weekend.

"Het lijkt wel alsof ze geen kortetermijngeheugen hebben in Amsterdam. Alsof ze Hercules en Bodø Glimt zijn vergeten. Alsof dat niet is gebeurd. Je kan toch niet van nul naar honderd gaan? Ze hebben gekozen voor de 5-3-2. Daar ben ik niet per se fan van. Maar voor hen werkt het nu om een soort van normale wedstrijden te spelen", aldus de analist. Karim El Ahmadi vult aan: "Ze begonnen wel aardig en ze hadden ook wel kansen op de 2-0. Alleen gingen spelers ballen ophalen op plekken waar het niet nodig was. Je moet als verdediger dan zeggen: ik ga wel gewoon opbouwen, wegwezen."

Lees meer:
0 reacties