Perez over Ajacied: "Het lijkt me wel dat hij verder gaat kijken"

Kenneth Perez
Kenneth Perez Foto: © Pro Shots

Kenneth Perez heeft zijn landgenoot Anton Gaaei advies gegeven over zijn toekomst bij Ajax. De Deense verdediger kende een moeizame periode in Amsterdam, maar speelde donderdag tegen Go Ahead Eagles een positieve rol door te scoren. Gaaei kwam afgelopen zomer voor miljoenen euro's over naar Nederland, en had een aanpassingsperiode nodig.

"Hij kwam van een kleine club in Denemarken en ging naar een grote club. Die stap is heel groot", begint Perez bij ESPN. "Dat heeft hij in het begin heel slecht gedaan. Misschien was het ook niet het plan dat hij meteen al zoveel zou spelen, maar dat hij er meer in zou groeien. Hij moest veel spelen en dat was niet tot ieders tevredenheid, ook niet van hemzelf, denk ik."

Gaaei heeft, volgens Perez, ook stappen gezet. "Elke keer als hij wat moeilijks wilde doen, ging het fout. Nu was het wat meer rechttoe rechtaan. Maar alles gaat wel in de hoogste intensiteit en hij heeft veel snelheid. Over zijn mentaliteit en zijn fysiek hebben we niets te klagen. Alleen het voetbal was niet goed."

Toch denkt Perez dat Gaaei deze zomer op zoek moet gaan naar een nieuwe club. "Ik denk dat de systeemwijziging (met vijf verdedigers, red.) in zijn voordeel is. Maar dat is niet het systeem waar Ajax volgend seizoen mee gaat beginnen."

"Het lijkt me wel dat hij verder gaat kijken, als je ergens heel veel speeltijd kunt krijgen… Maar het hangt er ook vanaf wie er wordt gehaald. De concurrentiestrijd met Tristan Gooijer wil je wel aangaan, of met Devyne Rensch, maar niet met een topper. Dan wordt het lastig", aldus Perez.

Lees meer:
0 reacties