Perez slacht Ajacied: "Ajax is veel en véél te hoog gegrepen"

Kenneth Perez
Kenneth Perez Foto: © Pro Shots

Anton Gaaei is niet goed genoeg voor Ajax. Kenneth Perez kan niets anders stellen over de ontredderde back van Ajax, die tegen AZ al na één helft gewisseld werd.

Gaaei dook na zijn wissel diep weg in en verborg zichzelf in zijn capuchon. "Heel pijnlijk", reageert Marciano Vink bij ESPN. De scherpte ontrbreekt simpelweg bij hem. "Hij doet zijn best, maar hij toont gewoon niet de benodigde scherpte. Aan de andere kant had je Borna Sosa er ook uit kunnen halen."

Perez ziet wat anders. "Het heeft bij Gaaei niets met scherpte te maken. Het is kwaliteit. Dit is voor hem veel en véél te hoog gegrepen. Deze jongen is een doordouwer, die met de beste bedoelingen en zo scherp als hij kan het veld in gaat. Maar hij is gewoon niet zo goed."

Het verrast Perez dat Gaaei zo slecht speelde. "Dit systeem had hem juist moeten helpen. Maar Ajax speelt gewoon weer zoals ik had verwacht. Héle slechte momenten, matige momenten, goede momenten en heel goede momenten wisselen elkaar af. Ze spelen als een middenmoter. Of ze nou met vijf, acht, vier of drie man achterin staan, ze zullen altijd kansen weggeven."

Lees meer:
0 reacties