Perez wijst: "Ajax is dit seizoen echt een cadeautje als analist"

Kenneth Perez
Kenneth Perez Foto: © BSR Agency

Kenneth Perez staat bekend als een uiterst kritische analist. De voormalig profvoetballer van Ajax benadrukt echter dat hij nooit iets zegt puur en alleen om kritisch te zijn.

Perez vertelt dat hij geen dubbele agenda heeft en geestelijk onafhankelijk is. "Andere mensen zullen hard zeggen. Je ziet online soms van alles voorbijkomen. Het belangrijkste voor mij is dat ik geen rol speel. Ik zou nooit iets zeggen om stoer te doen of lekker kritisch te zijn", vertelt hij aan Voetbal International. "Daarom was het voor mij ook zo’n verademing toen ik van Denemarken naar Nederland kwam. Iedereen zei opeens waar het op stond."

De kritiek van de analist kan echter hard aankomen, bijvoorbeeld toen Perez losging over Anton Gaaei. Met name in Denemarken viel dat niet goed, maar hij wordt er eigenlijk amper op aangesproken. "Je zou misschien denken dat spelers weleens aan de bel trekken als ik heel kritisch ben geweest. Dat gebeurt echt zelden", laat hij weten.

Dit seizoen is er sowieso veel reden voor Perez om kritisch te zijn op de club uit Amsterdam, die bijna alle negatieve record verbreken. "Ik moet zeggen dat Ajax ons qua onderwerpen dit seizoen ook wel heeft geholpen. Dat is echt een cadeautje als analist."

Lees meer:
0 reacties