Perez zag Ajacied zich opvreten: "Wat zijn we aan het doen man"

Na de bekerfinale ging het met name over het aantal opstootjes en het gedrag van de spelers. Kenneth Perez stelt dat ook het voetbal zelf niet om aan te gluren was.

"Als PSV en Ajax iets klaar willen spelen in Europa, dan moet er een hele hoop veranderen", concludeert de analist maandagavond in Voetbalpraat. "Dat kan nu echt niet. De technische mensen zullen moeten kijken wat er nodig is om in de buurt te komen van fatsoenlijk voetbal. Het niveau was niet treuriger dan al die opstootjes, maar het was wel echt heel treurig."

Perez zag op het veld dat Steven Berghuis het met hem eens is. "Aan Steven Berghuis zie je gewoon aan zijn gezicht dat hij denkt: Wat zijn we hier toch aan het doen man. Dit is toch geen voetbal. Het voetbal komt er nu niet uit zoals hij het voor ogen had toen hij naar Ajax ging. Die bal was na drie seconden elke keer al kwijt."

Een van de weinige uitblinkers was volgens de Deen Brian Brobbey. "Hij heeft bepaalde dingen in zijn spel, waarin hij echt uniek is", ziet de analist. "Dat heeft niemand en daar kan hij een hele grote speler in worden. Maar dat schieten moet hij echt uren en uren op moeten trainen. Als medespeler moet je bij een kans van je spits naar de middencirkel kunnen lopen voor de aftrap."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand